keskiviikko 28. elokuuta 2013

kuluvan kesän tuloksia ja tapahtumia ....

Laiskaa on ollut tämän blogin päivittely - selitykseksi saa kelvata marja- ja vihannestilan hektinen satokausi (jatkuu edelleen, vaikka syyskuu kolkuttelee jo ovia) joka stressaa ja imaisee mehut niin etteipä paljon mihinkään muuhun enää riitäkään jaksamista ... :/
Toinen syy, että kun tuolla facebookissa asioista kerrotaan milteinpä reaaliaikaisesti niin tuntuu vähän turhalta kertoa samoja juttuja monessa eri paikassa. 
Okei, blogillakin näyttää olevan lukijakuntaa - joten tässäpä tiivistelmää kasvattien kesän saavutuksista ;)

kuvia kesän parhaista hetkistä (ainakin koirien mielestä parhaista) ja vielä lisää kuvia


TOKO-kokeissa käyneitä ainakin Sulo (Bywater By Chance, Minttu X Keksi-pentueesta) jolle hienosti toko sm-kisoissa koulari TK2. :)
Indy (Bywater Carbon, Pörri X Boom) sai toukokuun alussa kolmannen ykköstuloksen alokasluokasta ja on sitätehden TK1. :)
Soma (Bywater Grietje, Keira X Djairo) on tehnyt useampiakin tuloksia tokon erikoisvoittaja-luokassa, voittajassa Pipsa (Bywater Obsession, Oby X Turbo) ja veljensä Jiro (Bywater Ozone) :)

AGILITYssÄ kisanneita; kolmosissa Luca (Bywater Bartje, TinTin X Blusher) ja Ture (Bywater Overture, Oby X Turbo) sekä Lilo (Bywater Geesje, Keira X Djairo) ja kävipä vanhaherra Badi (Bywater Wangara, Deezer x Boomer) tekemässä tuloksen hyppärillä. :)
Agiuraansa ykkösissä on aloitellut Nuka (Bywater Clermont, Pörri X Boom) ja Nukan veli Nokso (Bywater Corydon) lienee toipunut isyyden huumastaan, back to the bisnes ;)
Keväällä agiradat korkannut Uma (Bywater Mama Said, Myy X Keksi) jatkaa agilityä hienon nousujohteisesti ... :) :)

PAIMENNUSkokeissa viimeksimainittu Uma suoritti heinäkuussa paimennustaipumuskokeen, paimennuksen esikokeissa ovat käyneet Soma  ja Ramses (Bywater Damonite, Deezer X Sneaker) ja myös suorittaneet ne hyväksytysti. :)

NÄYTTELYISSÄ kesän mittaan käyneitä ainakin Uma, Ronja (Bywater Cap`n Juniperbero, Pörri XNemo)
Wertti (Bywater Metal Militia,Myy X Keksi) valioluokassa Bono (Bywater Camden, Pörri X Boom), Tara (Bywater Cap`n Cardamomo), Nero (Bywater By All Means, Minttu x Keksi) ja veljensä Wiljo (Bywater By Birth) ja Nico (Bywater Bink, Tintin x Blusher) ja Nicon sisko Bira.
Laukaan näyttelyssä pentuluokassa Ki (Bywater Zamiana) ansaitsi KP:n ja isi-Nokso samassa näytelyssä avoimesta luokasta erinomaisen. :)

BH-kokeen tänä kesänä suorittaneita kasvattejani Jato (Bywater Gerwald, Keira X Djairo) ja viime viikonloppuna Tara. Hienoa!
Koiraharrastuksissa kävijöitä, koiriensa kanssa treenaavia, on paljon muitakin -- kiitokset kaikille teille kasvattien kaikinpuolisesta hyvinvoinnista huolehtiville. :)

LUONNETESTISSÄ käyneitä ja sen hyväksytysti suorittaneet ovat Bira (+80 pistettä, laukausvarma) ja meillä nyt parisen kuukautta asustanut Baia (Bywater Cauyga, Pörri X Boom) (+208pistettä, laukausvarma)
Baialle olen etsimässä sopivaa uutta kotia, tietyin ehdoin - jos aikuisempi aussie kiinnostaisi, ota reippaasti yhteyttä. :)
Surullisempia uutisia sitten ... heinäkuun alkupuolella havaittiin että Wakandalla heiluu useampikin alaleuan hammas. Tästä huolimatta koira pystyi syömään luitakin ilman ongelmaa. Menimme samantien eläinlääkäriin, ja uudemman kerran sitten arkipäivänä, jolloin Wakandan leuka röntgenkuvattiin. Sieltä paljastui lähes koko alaleuanluun jo tuhonnut, todella nopeasti edennyt luusyöpä. :( Vaikea tietää, oliko syöpä jo ehtinyt lähettää etäispesäkkeitä mm. sisäelimiin - koira ei vaikuttanut millään lailla kipeältä. Taudin agressiivisen etenemisen vuoksi päädyimme päästämään Wakandan isänsä luokse Sateenkaarisillalle. Päätös oli yksi raskaimpia elämässäni - niin täynnä elämäniloa koirani oli aivan loppuun asti.

Elokuu toi tullessaan lisää ikäviä yllätyksiä, kun Pipsan pentue syntyi. Itse penikointi sujui hyvin ja nopeasti, pennun pienemmänpuoleisia mutta hyvin elinvoimaisia. Kahdella pennuista oli kitalakihalkio ja senvuoksi ne tietenkin elinkelvottomia.
Pipsa ei kuitenkaan osannut suhtautua pentuihinsa kuten emon kuuluu ja menetimme senvuoksi parin päivän aikana viisi pentua. Viimeinen pennuista siirrettiin sitten pakon sanelemana pikapikaa pulloruokintaan ja keinoemolle - Minttu otti mielellään pennun hoitaakseen ja kun saatiin myös Mintun maidoneritys pikkuhiljaa käynnistymään, voi helpottuneena sanoa että nyt ollaan voiton puolella - pennulla paino noussut hyvää vauhtia, silmät aukeamassa ja kuulokin pelaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti